Baile Felix, Calea Beiusului, nr. 53, Tel: +40 744 606 793

Vizitati Baile Felix si imprejurimile statiunii

VIZITATI IMPREJURIMILE STATIUNII BAILE FELIXExcursii de 1 zi la obiectivele turistice de renume mondial din Bihor si nu numai

Baile Felix

Baile Felix sunt situate in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de 6 Km de Oradea si la 22 Km de punctul de trecere al frontierei Bors. Asezat in campia Crisurilor, la o altitudine de 140 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influente mediteraniene. Baile Felix dispun de o bogata baza de tratament ce cuprinde : instalatii pentru bai, instalatii pentru aplicatii calde cu namol si parafina, bazine cu apa termala, instalatii pentru elongatii sub apa, instalatii pentru electro si hidroterapie, sauna, piscine acoperite si in aer liber, sali de gimnastica medicala s.a.

Baile 1 Mai

In apropiere de Baile Felix se afla statiunea Baile 1 Mai, avand aceleasi caracteristici de climat . Langa Baile 1 Mai se afla "Rezervatia naturala Paraul Peta". In apa termala din paraul si lacul Peta, cu o temperatura constanta de 30-31 grade C traieste melcul Melanopsis Parreyssi (relicva din Tertiar) si pestele Scardinus Racovitzae precum si specia rara de nufar subtropical Numphaea lotus thermalis (relicva din Tertiar) - monument al naturii.

Stana de Vale

Amplasata la o altitudine de 1100 m, pe valea Iadului este una din cele mai Stana de Vale cautate statiuni montane din zona si tara. Dispune de unitati de cazare recent renovate, la dispozitia turistilor pe intreaga perioada a anului. Pe timp de vara este locul preferat de iubitorii drumetiilor montane. In anotimpul rece se transforma intr-un paradis al practicantilor sporturilor de iarna.

Pestera Ursilor

Un punct turistic de mare valoare este "Pestera Ursilor", rezervatie speologica, amplasata in bazinul Crisului Negru, cu o lungime de 1,5 Km, deschis fluxului turistic intern si international. Rezervatia este structurata pe doua nivele de galerii. Nivelul superior este constituit dintr-o galerie care adaposteste numeroase stalagmite, draperii si campuri de stalactite. Pestera adaposteste un numar mare de fosile ce apartin faunei din pleistocenul superior-holocen. Pestera este locul in care s-au gasit numeroase schelete ale ursului de caverna.

Pestera Ghetarul de la Scarisoara

"Pestera Ghetarul de la Scarisoara" face parte din sistemul carstic Ghetar - Ocoale - Dobresti, reprezentand (alaturi de Pestera pojarul Politei) etajul superior, fosil al acestuia fiind sculptat in calcare de varsta Jurasic Superior. Lungimea totala a pesterii este 720 m , denivelarea (negativa) de 105 m. accesul se face printr-un aven de 48 m adancime si 60 m in diametru. La baza avenului se gaseste poarta propriuzisa a pesterii facilitand accesul in sala imensa numit si "Sala Mare", cu un diametru de aproximativ de 47 m, ce se continua spre NV cu sala "Biserica", principala atractie turistica a pesterii.

Padis

"Regiunea Padis" se afla in Muntii Apuseni, mai precis in partea de nord a Padis muntilor Bihor. Din punc de vedere administrativ regiunea padis se gaseste in partea sud-estica a judetului Bihor, la aproximativ 15 Km de Pietroasa. Regiunea turistica Padis este constituit din bazinul inchis Cetatile Ponorului, cu o suprafata de 36 Km patrati (incluzand Cheile Galbenei si Poiana Florilor) la sud-vest si Cheile Somesului Cald - Poiana Varasoaia. Turistul ajuns in aceasta zona de o frumusete fara pereche in mod sigur va reveni.

Oradea "Capitala Art Nouveau"

Oradea este "Capitala Art Nouveau" a Romaniei si "capitala" judetului Bihor. Orasul de pe Crisul Repede este campionul ultimilor ani in privinta atragerii fondurilor Europene, ceea ce se poate observa, datorita numeroaselor investitii. Oaspetii care poposesc in Oradea au la dispozitie Aquapark Nymphaea, cu numeroase tobogane in exterior si in interior, precum si multe elemente de relaxare aquatice. Un alt obiectiv important este Cetatea Oradea, renovat recent.

Calarie la Baile Felix

Aflata la marginea statiunii Baile Felix, baza hipica Il Cavallino, ofera posibilitatea de petrecere a timpului liber intr-un mod activ, intr-un loc cu aer curat, departe de agitatia din orase. Prin intermediul unei sedinte de calarie de numai 1 ora aveti posibilitatea sa imbinati placutul cu utilu. Veti putea sa admirati peisajul dar veti avea posibilitatea de a va reincarca si psihicul, eliberand energia negativa si inmagazinand energia pozitiva.