1
Baile Felix, Calea Beiusului, nr. 53, Tel: +40 744 606 793

Látogassa meg Felix fürdőt és az üdülőhely környékét

LÁTOGASSA MEG FÉLIXFÜRDŐ KÖRNYEZŐ VIDÉKEITEgynapos kirándulások a világhírű turisztikai objektumokhoz Biharmegyében és azon túl

Félixfürdő

Baile Felix Románia északnyugati részén, Bihar megyében, Nagyváradtól 6 km-re, a Bors határátkelőallomástól 22 km-re található. A Crisuri síkságon található, 140 m tengerszint feletti magasságban, az üdülőhely mérsékelt kontinentális éghajlatú, enyhe telekkel és mérsékelt nyarakkal, mediterrán hatással. A Baile Felix gazdag kezelési bázissal rendelkezik, beleértve a strandokat, a termálvizes medencéket, a víz alatti nyújtható létesítményeket, az elektro- és hidroterápiás létesítményeket, a szaunát, a beltéri és a kültéri medencéket.

Püspökfürdő

Baile Felix közelében a Baile 1 Mai (Püspökfürdő) üdülőhely található, amely ugyanazokkal az éghajlati jellemzőkkel rendelkezik mint az ismertebb "testvére", Félixfürdő. Püspökfürdő mellett található a "Paraul Peta Természetvédelmi Terület". A Peta-tó és a tó termálvízében, állandó hőmérsékleten 30-31 ° C, Melanopsis Parreyssi (tercier ereklye) és Scardinus Racovitzae, valamint a ritka szubtropikus fajok Numphaea lotus thermalis (a Tertiar emléke) - egy emlékmű természet.

Biharfüred

1100 m tengerszint feletti magasságban található az egyik legfontosabb üdülőhely Biharmegyében - Biharfüred. A közelmúltban felújított szálláshelyek állnak rendelkezésre a turisták számára egész évben. Nyáron is a kirándulók kedvenc helye. A hideg évszakban a téli sportolók paradicsoma.

Medve barlang

Nagy értékű turisztikai attrakció a Medve barlang, a Crisul Negru medencében található, 1,5 km hosszúságú amely a belföldi és a nemzetközi turizmus számára nyitva áll. A természetvédelmi objektum két szinten terül el. A felső szint egy galéria, amely számos sztalagmit, drapériát és stalaktit megatalálható. A barlangban nagyszámú fosszílium található, amelyek a felső holocén pleisztocén állatvilágához tartoznak. A barlangban számos barlangi medve csontvázra bukkantak.

Gleccser barlang Scarisoara

A "Scarisoara gleccser barlang" a Ghetar - Ocoale - Dobresti karszt rendszer része, melynek fosszilis része a Jurasic Superior mészkőben van faragva. A barlang teljes hossza 720 m, a lejtő (negatív) 105 m. A belépés 48 m mély és 60 m átmérőjű. Az bemélyedés lábánál van a barlang tényleges kapuja, amely megkönnyíti a "Nagyterem" megközelítését, amelynek átmérője kb. 47 m, ami az "Egyház" teremmel, a barlang fő turisztikai vonzerejé.

Padis

A "Padis-régió" az Apuseni-hegységben található, pontosabban Padis-hegység északi részén, a Bihar-hegységben. Adminisztratív szempontból a Padis régió a Bihar megye délkeleti részén található, kb. 15 km-re Pietroasától. A Padis-i turisztikai régió a a Ponor-erődök zárt medencéjéből áll, melynek területe 36 négyzetkilométer (beleértve Galbenei-t és Poiana Florilort) délnyugatra és a Somesul Cald-szorosok - Poiana Varasoaia. A páratlan szépségű területre érkező turista biztosan visszatér.

Nagyvárad "A szecessziós főváros"

Nagyvárad Románia „szecessziós fővárosa” és Bihar megye „fővárosa”. A "Sebes Kőrös" városa az elmúlt évek bajnoka az EU-s támogatások felhasználásában, ami a számos beruházásban vált láthatóvá. A Nagyváradon tartózkodó vendégek a Nymphaea Aquaparkban, számos szabadtéri és beltéri csúszdával, valamint számos vízi relaxációs elemmel találhat. Egy másik fontos cél lehet az újonnan felújított Nagyváradi vár.

Lovaglás a Félixfürőn

Félixfürdő szélén található az Il Cavallino lovasklub ami lehetőséget nyújt a szabadidő aktív eltöltésére, friss levegővel, távol a városok zajától. Akár 1 órás lovaglással is össze lehet kötni a kellemest a hasnossal. Ön képes lesz arra, hogy megcsodálja a tájat, de lehetősége lesz arra, hogy feltöltse a pszichéjét, felszabadítsa a negatív energiát és tárolja a pozitív energiát.